Zomer 2024

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 15:24

Juni, we beginnen waar de maand eindigt, de Kwartelkoning kraste tot het eind van de maand elke avond vanaf het voormalig Vliegeveld Valkenburg. Ook werd daar zo af en toe ook een Kerkuil waargenomen. De Snorren ratelde de gehele maand door vanaf Lentevreugd.

 

De slechtvalken lijken weer wat hersteld van de vogelgriep met waarnemingen van juveniele exemplaren en de vaste uitkijkpunt op de zendmast is ook weer ingenomen. Zo nu en dan passeerde een Raaf ons waarnemingengebied. Het was even stil rondom de Kleine Bonte Spechten maar op 28e werd er weer een gemeld in Berkheide. 

 

Een fraaie man Roodmus hong rond bij het zuidelijke deel van de Vrieze Weide op de 24e. Op de 23e vergezelde een Kwartel de Kwartelkoning op Vliegveld Valkenburg. Het aantal Koereigers op Lentevreugd liep op tot 5 exemplaren op de 17e.

 

Het hoogtepunt van de maand was echter de Bultrug die een aantal dagen voor de kust zwom in de derde week van de maand. Qua bijzonder vogelsoorten stonden we deze maand wat droog ondanks de overvloedige regenval.