Zomeravond-strandexcursie


Zomeravond-strandexcursie op dinsdag 2 juli 2013 om 19.30 uur

Heeft u wel eens opgelet of u iets ziet bewegen in een strandmeertje ? Als u een slakkenhuisje ziet bewegen zit er meestal een heremietkreeftje in. In een slakkenhuis van 1-2 cm is dat meestal een Kleine Heremietkreeft (met witte pootjes). Die zie je soms met duizenden tegelijk op een warme zomerdag. Als het slakkenhuis groter is dan 1-2 cm, gaat het om een Gewone Heremietkreeft (met roodbruine pootjes). Soms is het slakkenhuis ook nog begroeid met een bruin of rose vachtje, dat heet Zeerasp (zie foto), het is een poliep waar de heremietkreeft geen last van heeft.

Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies !

In de zomer van 2013 organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden 4x een zomeravond-strandexcursie op het strand bij de Uitwatering in Katwijk.

Op dinsdag 2 juli, vrijdag 19 juli, donderdag 1 augustus en zaterdag 17 augustus verzamelen we om even voor 19.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 19.30 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl