Strandexcursie


Het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden organiseert deze winter weer een serie strandexcursies vanaf de Uitwatering in Katwijk: De laatste winter-excursie is op: zaterdag 16 maart om 13.30 uur.

Als u niet kunt zult u even geduld moeten oefenen. De zomeravond-strandexcursies zijn op 2 juli, 19 juli en 1 augustus

Wist u dat er bij noordoostenwind “zwarte bankjes” te vinden zijn, met allerlei leuke horens ? Tepelhorens en fuikhorens komen het meest voor, maar vaak vinden we ook alikruiken, wulken en wenteltrapjes. Trapgevels vinden we bijna niet meer ! Nieuwsgierig geworden ? Loop een keer mee met onze strandexcursie en kom meer te weten !

Op zaterdag 16 maart verzamelen we (even voor) 13.30 uur op de parkeerplaats Noordduinen (Noordduinseweg) in Katwijk, op de hoek bij de uitgang van de KNRM-loods. Om 13.30 uur gaan we op pad. Kledingadvies: warm en waterdicht, aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen, en we lopen niet zo ver. En er zijn winterse temperaturen voorspeld ! Samen zoeken we naar strandvondsten langs de eb- en vloedlijn, en de gidsen geven uitleg.

De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

Deze excursie is geschikt voor alle leeftijden, en deelname is GRATIS. De excursie gaat altijd door (ongeacht het weer) en reserveren is niet nodig.

Organisatie: Strandgroep IVN Leiden. Inlichtingen: Ellen van der Niet, ellen.van.der.niet@hetnet.nl, 06-51852893.

hondshaai