Nachtegalenexcursie in Berkheide


Foto Hans Groen

Foto Hans Groen

Op vrijdagavond 25 mei organiseert de Vogel- & Natuurclub Katwijk in samenwerking met de Hoofdbibliotheek Katwijk een excursie in duingebied Berkheide (Zuidduinen), met als hoofddoel het luisteren naar Nachtegalen.
Deze meesterzanger zal rond deze tijd van het jaar volop zijn zang laten horen

Daarnaast zullen we deze maal ook extra aandacht geven aan een andere zomervogels die reeds gearriveerd zijn. Met name de prachtige Blauwborst is de moeite waard. Maar ook soorten als Koekoek, Zomertortel, Grasmus, etc. kunnen we verwachten.
Op een warme avond behoort ook een jagende Boomvalk tot de mogelijkheid. Kortom zeker de moeite waard.

Verzamelen: 19.00 uur bij ingang Soefitempel / Sportlaan (duur ca. 2 uur)
Voor informatie kunt u zich wenden tot Arjan van Egmond: arjan@birdclubkatwijk

Na afloop van de excursie – rond 21.00 uur is er de mogelijkheid om onder genot van een bakje koffie de fototentoonstelling “In Vogelvlucht” in de Hoofdbibliotheek Katwijk aan de Schelpendam te bezichtigen.