12 mei: de 11de Katwijkse Fiets-Big Day!!!!


Nog niet iedereen lijkt zich bewust van het heugelijke feit dat er op 12 mei aanstaande de 11e Katwijkse Fiets-Big Day plaatsvindt! Het was de voorgaande paar jaar een beetje ingekakt, maar het plan is om deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Geef je daarom zo snel mogelijk op, los of reeds in teamvorm! Ook mensen van buitenaf die mee willen doen zijn van harte welkom. Ons bekende locale vogelaars die trachten te verzuimen om mee te doen worden de 12e als nog om 5:30 uit hun bed gesleurd en op een fiets gezet. De 11e Katwijkse Fiets-Big Day begint om 06.00 uur bij het monument op de Boulevard bij Hotel Savoy en zal daar om 16.00 uur eindigen.

Het hoofddoel is natuurlijk als team zo veel mogelijk soorten waar te nemen binnen ons waarnemingsgebied. Daarnaast zijn ook de totalen van alle teams samen interessant: hoeveel vogelsoorten kunnen er op één dag waargenomen worden? Elk slootje zal worden uitgekamd en elk bosje zal worden omgedraaid. Geen enkele vogel zal de dans ontspringen en kan er op rekenen door elk team drie keer gecheckt te worden.

De ervaring leert dat zelfs de relaxte vogelaars helemaal los komen wanneer een wedstrijdelement bij het vogels kijken betrokken wordt. Spanningen tussen teams beloven hoog op te lopen en zelfs milde sabotage werd in het verleden niet uit de weg gegaan! Natuurlijk wordt dit alles opzij gezet voor menig broodnodige tussenstop bij eet- en drinkgelegenheden. Het winnende team komt o zo zoete eeuwige roem toe, althans voor de rest van het jaar. Teams die er niks van bakken eveneens, maar die roem duurt meestal wat langer dan 1 jaar! Een verslag van de Big Day, inclusief de resultaten en schandalen, zal in de Duinstag gepubliceerd worden.

Een groot verschil met voorgaande edities van de Katwijkse Fiets-Big Day, is dat er dit jaar ook direct een mega ontdekt gaat worden. Maskerklauwier ligt in de lijn der verwachtingen, maar dit staat nog niet helemaal vast. Het team met de beste soort van de dag krijgt een extra prijs: eeuwige roem! Het gelukkige team moet deze waarneming wel doorgeven aan andere teams en de rest van vogelend Nederland.

De afsluiting vindt als bij de chinees. Alle rivaliteit zal dan zijn vergeten en gezelligheid voert de boventoon.

Reden genoeg om je op te geven, alleen of in teamverband. Deelnemers kunnen zich tot woensdag 9 mei 2007 aanmelden via mail bas@birdclubkatwijk.nl. Graag wel met een CC-tje naarwaarnemingen@birdclubkatwijk.nl. Ook graag vermelden of je eventueel mee gaat eten bij de chinees in verband met reserveren.

Namens de Big-Day-organisatie,

Ben Wielstra & Bas vd Burg