Blauwstaart in Panbos, een tijdelijke sinterklaasgeschenk


Tijdens een wandeling met de familie door Panbos op de verjaardag van Sinterklaas, fotografeerde Rob Dekker een “afwijkende Roodborst” en poste die op Facebook in de groep Vogelvrienden. Wietze (altijd online) Janse pikte het bericht op en stuurde het direct door over de Katwijkse Whatsapp groep.

De volgende morgen werd de vogel als snel teruggevonden en kon door bijna 100 man worden bewonderd. Helaas nam de goedheiligman het cadeau ook weer mee naar Spanje want de daaropvolgende dagen werd de vogel niet meer waargenomen.

Hoewel net buiten de officiële gemeentegrens valt de waarneming toch in het waarnemingsgebied van vogelclub Katwijk waar het een nieuwe soort voor is. Na de voorjaarsvogel op 10 april 2015, ontdekt door Katwijker Maarten Langbroek in de Coepelduynen van Noordwijk is dit het tweede “grensgeval”.


Peter Soer


Lennart Verheuvel


Rene van Rossum


Luuk Punt

Een gedachte over “Blauwstaart in Panbos, een tijdelijke sinterklaasgeschenk

  1. De vogel kan verkast zijn naar een niet openbaar toegankelijk deel van Berkheide. Misschien wordt hij daar de komende tijd teruggevonden.

Reacties zijn gesloten.