Droomcruise voor de vogelaar


Western Pacific Odyssey van Nieuw-Zeeland naar Papoea Nieuw-Guinea.

KATWIJK – Donderdag 5 februari organiseert de Vogelclub Katwijk een interessante lezing in De Roskam te Katwijk aan den Rijn. Onderwerp: de Western Pacific Odyssey en de fantastische vogelsoorten die tijdens deze expeditie-cruise gezien kunnen worden.

albatrossen

Machtige zeevogels, rare landvogels op zeer afgelegen eilandjes in de Stille Oceaan. De Western Pacific Odyssey biedt een unieke kans voor zowel vogelaars als natuurgeïnteresseerden om over de enorme Stille Oceaan te varen en zeer tot de verbeelding sprekende eilanden aan te doen. Het gaat om wateren, eilanden en archipels met unieke flora en fauna, die de meeste natuurliefhebbers alleen maar uit de boeken kennen. Denk hierbij aan eigenaardige vogelsoorten als de Kagu (Nieuw-Caledonië), de recent herontdekte Beck’s Petrel (een zeevogel) op New Ireland, onderdeel van Papoea Nieuw-Guinea, of de unieke vogels op de verschillende Solomon Eilanden.

kagu

Laurens Steijn van Birding Breaks, de reisorganisatie die de Western Pacific Odyssey in haar programma heeft, komt deze avond vertellen over deze droomcruise voor vogelaars. Uiteraard laat hij prachtige beelden zien. De cruise start op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland, waar direct al albatrossen te zien zijn. Vervolgen gaat de zeereis langs de oostkust van Nieuw-Zeeland, en doet daarbij onder andere de zeer vogelrijke ‘pelagic hotspot’ bij Kaikoura aan, om vervolgens via de Cook Strait de Tasman Zee te bereiken.

De expeditie gaat verder langs Norfolk Island (Australië), Nieuw-Caledonië (Frans overzees gebiedsdeel) en Rennel, Makira, Guadalcalnal en Kolombangara Island, allemaal deel uitmakend van de Solomon Eilanden. Na 19 dagen varen en eilanden bezoeken eindigt de reis in New Ireland, Papoea Nieuw-Guinea.

De lezing van de Vogelclub Katwijk op donderdagavond 5 februari start om 20.00 uur. De lezing is voor iedereen toegankelijk. De entree is gratis.
Voor meer informatie:
Arjan van Egmond (06 21 58 57 88 ) en Gijsbert van der Bent (06 23 53 27 50) van de Vogelclub Katwijk