Strandexcursie


Vindt u het ook zo jammer dat het strand voor de boulevard van Katwijk afgesloten is vanwege de zandsuppletie ? Die wolken meeuwen vliegen niet voor niets rond wanneer er zand opgespoten wordt. Het opgespoten zand zit vol beestjes uit de zeebodem. Waaronder tweekleppige schelpjes, die nog aan elkaar zitten, zoals Nonnetjes, die veel kinderen zoeken omdat ze vaak rose of lichtgeel zijn.

Deze winter organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 7 december, zaterdag 18 januari, zaterdag 15 februari en zaterdag 1 maart.

Op zaterdag 7 december verzamelen we even voor 13.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 13.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Nonnetjes
Nonnetjes