Lezing Gary Bakker


Over illustere ibissen en Siberische surprises

KATWIJK – De laatste Reuzenibissen van de wereld? Roodkeelnachtegalen vol in beeld? Steltlopers uit Siberië die we hier ook wel heel graag zouden zien? Het is mooi vogelen in Zuidoost-Azië. Garry Bakker vertelt er over, uiteraard met behulp van fraaie foto’s, op vrijdag 15 november in De Roskam te Katwijk aan den Rijn.

Thailand is een onder vogelaars een populaire reisbestemming: De zoutpannen zitten vol met stellopers uit het oosten van Siberië, en de bossen ‘rammelen’ van de schitterende vogels. Veel oorspronkelijk in het land voorkomende soorten zijn echter door ontbossing en de toenemende bevolkingsdruk verdwenen uit het land.

Buurland Cambodja kent een zeer tragische geschiedenis, maar meer dan Thailand ook nog een grote natuurlijke rijkdom. Een aantal vogelsoorten die elders in Zuidoost-Azië al uitgestorven zijn is hier nog te zien. Dat maakt het land sinds de openstelling voor toeristen een aantrekkelijke bestemming voor vogelaars. Maar nog steeds is Cambodja relatief onbekend.

Garry Bakker bezocht het land in het voorjaar van 2013, op zoek naar de laatste Reuzenibissen van de wereld. Ook bezocht hij Thailand, waar hij zes jaar geleden al eens geweest was. Op 15 november doet Garry verslag in de Roskam van zijn wederwaardigheden in beide landen.

Garry Bakker is te gast bij de Vogelclub Katwijk, die in het voorjaar en najaar regelmatig lezingen organiseert. De zaal gaat open om 20.00 uur. Het programma begint om 20.15. De lezing is voor iedereen toegankelijk en de entree bedraagt 2 euro per persoon.

Voor meer informatie:

Gijsbert van der Bent
Vogelclub Katwijk
06 23 53 27 50

Roodkeelnachtegaal
Roodkeelnachtegaal
Oosterse Vorkstaartplevier
Oosterse Vorkstaartplevier

Op de bijgevoegde en vrij te gebruiken foto’s van Garry Bakker staan de Roodkeelnachtegaal en de Oostelijke Vorkstaartplevier.