Strandexcursie


Strandexcursie op zaterdag 19 oktober 2013 om 10.00 uur

Ziet u ook wel eens krabben op het strand liggen ? Al of niet opengepikt door de meeuwen ? In het najaar zijn dat regelmatig Chinese wolhandkrabben (zie foto). Wilt u weten waarom ? Kom dan naar een van onze strandexcursies !

Dit najaar organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 19 oktober, zaterdag 16 november en zaterdag 7 december.

Op zaterdag 19 oktober verzamelen we even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.
Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Krab
Krab