Roodstuitzwaluw


Sinds de 1e op 26 oktober 1985 over de Puinhoop in Katwijk is dit m’n 7e waarneming voor het waarnemingengebied van Katwijk… Vandaag (3 mei 2013) ging er weinig over de trektelpost, maar plots hangt er tussen 3 Boerenzwaluwen een Roodstuit ! Jaap Engberts en ik waren de gelukkigen die de vogel kortstondig konden waarnemen. Op 30 april vorig jaar zag Peter Lindenberg er 3 naar zuid over trektelpost de Puinhoop gaan en doordat de vader van Wim Langbroek een telefoontje naar hem pleegde konden wij ze mooi oppikken bij de trektelpost Berkheide. De sterke toename van het aantal waarnemingen van Roodstuitzwaluwen in Nederland gaat Katwijk weer niet voorbij.

Voor de totale telling van 3 mei 2013, zie: http://www.trektellen.nl/

Roodstuitzwaluw1 Roodstuitzwaluw2

Foto’s: RenĂ© van Rossum