Woensdag 24 april excursie


KATWIJK – Op woensdagavond 24 april organiseert de Vogelclub Katwijk een vogelexcursie in het duingebied Berkheide, speciaal voor prachtig zingende Nachtegaal en de mooi getekende Blauwborst.

Berkheide geldt met de andere duinen tussen Den Haag en Zandvoort als een echt bolwerk voor de Nachtegaal. In de rest van Nederland vind je veel minder Nachtegalen. Deze maand zijn de Nachtegalen weer teruggekeerd uit hun winterkwartieren in Afrika en zullen zij ongetwijfeld druk zingen om hun territorium af te bakenen. Met een beetje gelukt komt er misschien ook eentje goed in beeld. Met de het warmere weer van de afgelopen dagen (eindelijk!) zijn veel andere algemene zomervogels, zoals de Fitis en de Grasmus, ook weer terug, en ook zij zullen volop zingen. De Blauwborst is niet zo heel algemeen, maar met een beetje geluk wordt dit familielid van de Nachtegaal (die bijna net zo mooi zingt en er veel mooier uitziet) ook waargenomen tijdens de excursie. Voor meer informatie over de vogels die op dit moment in en om Katwijk te vinden: www.birdclubkatwijk.nl

Deelname aan de excursie op woensdag 24 april is gratis. Opgeven is niet nodig. De excursie begint om 19.15 uur bij de van de Soefitempel aan de Sportlaan.

Blauwborst, foto: René van Rossum
Blauwborst, foto: René van Rossum