Morinelplevier


Vanmorgenvroeg was het mistig en het had iets gevroren, maar toch besloot ik naar Lentevreugd te gaan. Aldaar was het zicht slechts 50 meter… Ik liep richting het dijkje om een Blauwborst te fotograferen met het eerste licht. Dat lukte prima en na een uur kwam Johan van der Louw aangelopen om mee te genieten van wat er allemaal om ons heen gebeurde. Meerdere Blauwborsten, Sprinkhaanzangers en Rietzangers waren druk in de weer een territorium op te zetten. Na een half uur ging Johan naar Berkheide om zijn geluk daar te beproeven… maar dat geluk kwam veel eerder. Johan belde mij al na een minuutje met de melding dat op slechts 150 meter achter mij een Morinel liep te foerageren ! Dus met een paar ferme stappen was ik er zo en jawel een fraai mannetje in zomerkleed ! Twee jaar geleden was er op 26 april ook een Morinelplevier aanwezig in Berkheide langs het fietspad ter hoogte van de tankwal.

Morinelplevier1Morinelplevier2Morinelplevier3Morinelplevier4Morinel-vliegend

Foto’s en tekst: RenĂ© van Rossum