Lezing Albert de Jong 14 december


In augustus en september 2012 bezocht Albert de Jong de Batumi Raptor Count in Georgië. Niet wetend dat dit een najaar van ongekende aantallen zou worden. Op 3 september werd het wereldrecord wespendieven gebroken met 179.342 vogels op één dag. De dag ervoor waren er al 3944 ‘ringtails’ langsgekomen, waaronder enkele honderden steppekiekendieven. Wie aan Batumi denkt, moet niet in tien-, maar in duizendtallen denken. Honderden schreeuw- en dwergarenden en scharrelaars op één dag zien is alleen daar mogelijk. Met als kersen op de taart Aziatische wespendieven, donkere bruine kiekendieven en keizerarenden. Batumi is een must-do voor iedere trekteller. Laat je overtuigen op 14 december.
De lezing begint om 20:00 uur in de Roskam aan de Turfmarkt in Katwijk aan de Rijn, en de entree bedraagt twee euro.

Batumi Raptor Count in Georgië