Vrijdag 13 April 2012: inloopavond, winterverslag en Mystery Bird-competitie


Locatie: De Roskam, Katwijk aan den Rijn

Tijd: 20.00 uur

Vorige maand zijn we benaderd door de gemeente Katwijk om commentaar te geven op de plannen die er zijn voor het ontwikkelingsgebied langs het Prins Hendrikkanaal. Voor de ontwikkeling van dit voormalige industriegebied tot woongebied beginnen binnenkort de sloopwerkzaamheden. Hoe zit het met de flora en fauna? Wat gebeurt en met de bijzondere varens die op de kademuren groeien, en wat met de flinke kolonie Kleine Mantelmeeuwen en met de Zilvermeeuwen die er her en der verspreid broeden? Een paar mensen zal namens onze club in gesprek gaan met de gemeente en hierover deze avond berichten.

Ook zullen we spreken over mogelijke Nachtengalen-excursies voor het grote publiek, waar we in het verleden veel succes mee gehad hebben en waar we nog vrijwilligers voor zoeken. Na veel blanco jaren zal er dit voorjaar ook weer een Katwijkse Fiets Big Day plaatsvinden! Maar zijn er al genoeg teams?

De avond wordt beëindigd met een korte terugblik op afgelopen winter, met aansprekende foto’s van de Katwijkse fotografen. René van Rossum organiseert een Mystery Bird-competitie, om ons weer scherp het voorjaar in te laten gaan.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de zaalhuur is altijd welkom!