Lezing Grauwe Kiekendieven & Burkina Faso


Op vrijdag 7 november organiseert de Vogel- en Natuurclub Katwijk een lezing in etablissement De Roskam aan de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn. De lezing begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. De entree bedraagt 2.00 euro.

Voor de pauze verteldt de Haagse vogelaar Vincent van der Spek iets over zijn werkzaamheden van afgelopen zomer voor de Stichting Werkgroep Grauwe Kiekendief. Deze stichting beschermt, monitort en doet onderzoek naar Grauwe Kiekendieven in Nederland, Duitsland, Denemarken, Polen, Wit-Rusland én West-Afrika. Kan deze soort zonder menselijk ingrijpen nog overleven in Nederland? Vincent werkte een seizoen lang mee aan het project en vertelt over het werk in Groningen, Flevoland en het westen van Duitsland.

Na de pauze neemt Vincent ons mee op reis. Burkina wat? Burkina Faso! En nee, dat ligt niet in Latijns Amerika. BirdingBreaks en Vogelbescherming Nederland organiseren samen reizen naar dit onbekende West-Afrikaanse land. De Sahel en Savanne vormen een belangrijke overwinterplek voor Noordwest-Europese vogels. Daarnaast zijn natuurlijk genoeg Afrikaanse soorten te zien. Hoeveel uitgebreide reisverslagen er over Burkina op internet te vinden zijn? Welgeteld één. In het Frans. In Burkina valt nog wat te ontdekken!