India blijft bijzondere reiservaring


KATWIJK – Op vrijdag 1 februari organiseert de Vogel- en Natuurclub Katwijk een lezing in etablissement De Roskam aan de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn. Gast is de bekende fotograaf Bas van den Boogaard. Het onderwerp van zijn lezing: India. De lezing begint om 20.00 uur en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. De entree bedraagt 2.00 euro.

Bas van den Boogaard is een gepassioneerd natuurfotograaf en vogelaar. In kringen van vogelaars staat hij bekend als de fotograaf die vrijwel altijd de beste foto’s weet te maken als er een bijzondere vogelsoort opduikt in Nederland. Regelmatig maakt hij ook buitenlandse vogelreizen.

In zijn lezing van aanstaande vrijdag zal Bas de veelzijdigheid van Noord-India laten zien. Deze veelzijdigheid uit zich in een overweldigende natuur temidden van een zeer dicht bevolkt land. Het contrast tussen de indrukwekkende natuurgebieden en de al even indrukwekkende kakafonie in de dorpen en steden van het immense land zorgt voor een bijzondere reiservaring. Bas van den Boogaard zal met name foto’s van vogels en zoogdieren laten zien, afgewisseld met fraaie landschappen en culturele bezienswaardigheden zoals de Taj Mahal. Afsluitend hoogtepunt wordt echter gevormd door een serie opnamen van een Bengaalse Tijger, die zich in het vroege ochtendlicht fantastisch liet fotograferen.

Voor meer informatie:
Vogel- en Natuurclub Katwijk
Arjan van Egmond: telefoon 06 – 21 58 57 88